Причини зошто Loveубов + танц = Совршен натпревар

Lifeивотот честопати може да изгледа како танц. Водиме, следиме, се разделуваме и се собираме.

Во најдобар случај, животот дава утешно чувство на заедништво, партнерство и синхрони движења. Lifeивотот всушност станува танц, двојка се движи беспрекорно и во ритам.

Во врска - особено кога огледало танцува - постои координиран напор помеѓу машкото и женското. Повеќето жени сакаат да танцуваат, едноставно ја чувствуваат музиката и се преселуваат на неа. Повеќето мажи сакаат да водат, а танцот им дава можност да ја исполнат таа улога додека ја „засолнуваат“ жената во нивните прегратки.

Ова може да биде мало прекумерно поедноставување на вродените импулси, но исто така е дел од она што може да биде моќна атракција. Танцот им се придружува на две лица на интимен начин и, како и животот, создава напнатост и овозможува ослободување.

Американското психолошко здружение, во прегледот на научен труд за танцот и движењето, забележа дека танцот најверојатно започнал како несреќа на еволуцијата што стана важна културна сила, која ни дава увид во изборот на партнери и алатки за соработка. Таа го цитираше професорот по психологија на Универзитетот во Мериленд, Ахалија Хејмади на следниов начин: „Танцот е толку универзален феномен. Луѓето ширум светот сакаат да танцуваат, така што мора да има причина за тоа “.

Знаеме многу од причините. Танцот е здрав и креативен излез што ги привлекува луѓето заедно. Заедничката активност што бара таква тесна соработка помеѓу маж и жена помага да се изгради уникатна дружба што може да предизвика романса. Дали е чудно што танцот - особено првиот танц меѓу младенците - е толку составен дел од толку многу свадбени церемонии, во толку култури?

Вилијам Мајкл Браун, психолог и танц -истражувач на Универзитетот Квин Мери во Лондон и Универзитетот во Источен Лондон, вели дека танцот не само што ви помага да привлечете партнер, туку може да ви помогне и да го задржите. Паровите кои танцуваат заедно во цврсто координирана мода, укажува на силата на нивната врска и посветеност еден кон друг, исклучувајќи ги другитеНа „Толку посветено што немате шанса да се дружите со оваа личност, без разлика колку сте убави“, рече тој.

Танцувањето ги зближува луѓето, им дава заедничка цел и заедничка страст. Ова се елементите на силна, компатибилна врска што може да резултира со тоа прекрасно прв танц на свадба.

За најдобрите во танцовата настава по танц, посетете ги студиите за танц Фред Астеир. Ние нудиме приватни часови и групни часови во сите форми на танцување на бал, од валцер до танго, и чекаме да се приближите и да станете дел од нашето семејство.