Su'e se Fale Siva Latalata ia te Au
Ulufale lau fa'ailoga zip ma o le a fa'aalia a matou falea'oga latalata ile itulau o fa'ai'uga su'esu'e.
Su'e Fale Siva Latalata lata mai
Tu'u lau zip code e va'ai i fale'oloa lata ane

Mea moni e uiga ia Fred

fads mea moni e uiga i fredO le matamata ia Fred Astaire siva i luga o tifaga - e oʻo lava i aso nei - o le maofa i lona alofa tunoa, tomai ma afeleti. Ole mea e leʻo iloa e le toʻatele o le mea na tupu ai, galueaʻi ai lenei amio lelei… ma popole i ana togafiti. 

O le susulu o Astaire o loʻo tautala i se tagata mautinoa e aunoa ma se tausiga. Ae o Fred Astaire, o le igoa faʻamaonia ma o ia foʻi na faavaeina la matou kamupani, sa masani ona aʻafia e le masalosalo ma e matamuli lava.

Atonu na taʻalo lena i lana uluaʻi faʻataʻitaʻiga e faʻafiafia ma Ginger Rogers. O le mea moni, ua iai nei faʻafitauli tatou te mafaufau ai i le tasi e aunoa ma leisi, o lea na latou sisiva faʻatasi ai mo le 16 tausaga aʻo aliali mai i ata tifaga e sefulu a Hollywood (Top Hat, Swing Time, ma le Will We Dance? Naʻo nai igoa.) Ina ua maeʻa se paʻaga umi i luga o le tulaga ma lona tuafafine (sili atu e uiga i le sau i luga), e leʻi sauni Fred e faʻamau o ia lava i se paʻaga masani. O le mea na lelei ai na ia faia, ma na ia suia e faavavau le faiga o le ata tifaga siva. Kiliki ii mo nisi faʻamatalaga e uiga i lenei lauiloa siva paga.

O Fred Astaire (na fanau Frederick Austerlitz i le 1899), sa lesitalaina i le aʻoga siva e ona matua ina ua fa ona tausaga, e o faʻatasi ma lona uso matua o Adele. O le a avea i latou ma polofesa, suia o latou igoa ia Astaire i le 1917, ma o le a galulue faʻatasi seʻia oʻo i le 1932, ina ua litaea Adele e faʻaipoipo. I le tausaga mulimuli ane, na siitia ai Fred Astaire i Hollywood ma amata ai i se matata maoaʻe na faaipoipo i le faia o siva ma siva. Astaire faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi masani masani, faʻafefiloiina sitaili eseese (tap, ballroom) i totonu o lana polokalama. O le mea e ofo ai, o faʻamaumauga mai lana suʻega muamua, e leʻi valoia ai le lauiloa ma le manuia. Fai mai le faamatalaga: “Le mafai ona faatino. Le mafai pese. Palapu E mafai ona siva laititi. ”

He moni lava siva laititi. 

Na taʻua uma, na faia e Fred Astaire ni ata musika se 71 ma auai i le tele o mea taua a le TV. Lana siva outshone lana leo leo, ae sa taʻutaʻua foi o ia o se pese pese. O ia lea na faalauiloa le "Po ma le Ao," tusia e Cole Porter, i le 1932's The Gay Divorcee. O le "alafau i le alafau" mai le 1935's Top Hat o se tulaga masani foi lea.

Lenei o ni nai le-lauiloa mea moni e uiga ia Fred:

  • Faʻatasi ai ma le tele o ana taleni, na fiafia foʻi Fred Astaire e ta le faʻaili, clarinet ma le piano - ma sa matuaʻi lava lona poto masani i lalo i le talipalau.
  • O lona igoa igoa e leʻi amataina o Astaire, o Austerlitz. Na lagona e lona tina o le latou faaiu o se faamanatu o le Taua o Austerlitz o lea na ia fautuaina ai lana fanau e sui ia Astaire
  • O le American Film Institute ua faʻaigoaina ia Fred Astaire o le 5th Greatest male Star of Old Hollywood
  • Na faʻafoliga e Astaire ona lima tetele i le piilima o ona tamatamai lima e lua a o siva
  • E pei ona taʻua i luga, Fred Astaire ua taʻua ma suia le matafaioi o siva i musika tifaga, ma finau ia uma pese ma siva masani e tuʻufaʻatasia i totonu o le taupulepulega ma faʻaaoga e agai i luma le tala (faʻatusatusa i le siva-pei-mataʻaga, lea sa masani ai mo le taimi). Na ia fuafuaina foi se auala fou malosi e puʻeina ai siva siva ... e aofia uma ai tagata siva atoa, o lea o le siva lava ia ae le naʻo foliga vaaia ma vaega-gaioiga na faʻaalia i le aofia.

O Fred Astaire o se tagata e faʻatulagaina lelei mea uma, ma o lona maumauaʻi i vaiaso - o nisi taimi o masina - o faʻataʻitaʻiga ae e leʻi amataina se ata (ma tele ata na toe faia i le taimi o ata) na lauiloa. E pei ona matauina e Astaire lava ia, "Ou te leʻi mauaina lava se mea i le 100% saʻo. Ae e leai lava se leaga e pei ona ou manatu i ai. ” Peitai e leʻi avea lea ma mea e taofia ai le fiafia i ana faʻafiafiaga, poʻo lona fiafia foʻi e siva lautele. O lena lava lagona o le fiafia mai siva faʻaauau pea ona malamalama le ala i soo Fred Astaire Dance Studio, le kamupani Fred Astaire lava ia na faʻavaeina i le 1947, e faʻasoa ana metotia ma le fiafia o siva ma tagata lautele.  Faʻafesoʻotaʻi matou i le Fred Astaire Dance Studios, ma saili se mafanafana ma faʻafeiloaʻi alalafaga o le a musuia oe e aapa fou maualuga, lagona ma foliga mautinoa, ma fiafia e faia ai!