Këshilla për kujdesin e këmbëve për t'ju mbajtur në këmbë

trillime-Këshilla për t'u kujdesur"Këmbët e vallëzimit" është një nga këngët më të dashura nga muzikali i famshëm, "42nd Rruga. ” Pra, si po kujdeseni për këmbët tuaja vallëzuese - apo jeni fare? Pavarësisht nëse ju pëlqen të valsit ose cha-cha ose të kaloni dyshemenë e vallëzimit në një tango të lavdishme, këmbët tuaja janë bartësit kryesorë të pjesës tjetër të trupit tuaj. Dhe ata meritojnë dhe do të vlerësonin një përkëdhelje të vogël. Këtu janë disa sugjerime nga miqtë tuaj në Fred Astaire Dance Studios në lidhje me kujdesin e këmbëve tuaja të çmuara.

  1. Kini kujdes me thyerjen e këpucëve të reja (vallëzoni ose ndryshe). Flluskat janë armiku ynë! Ato mund të ndodhin kudo në këmbë, por më shpesh shfaqen në sipërfaqen e gishtërinjve ose në thembër. Ju mund të përdorni një gjilpërë të sterilizuar për të nxjerrë një flluskë të qartë nëse lëkura nuk është thyer; një e kuqe (flluskë gjaku) duhet të lihet të shërohet vetvetiu dhe duhet të mbulohet nga një fashë.
  2. Mos u shqetësoni shumë për kallot. Nëse jeni vazhdimisht në dyshemenë e vallëzimit dhe bëni presion mbi këmbët tuaja, kallot janë të natyrshme, mund të ndihmojnë në parandalimin e flluskave dhe në të vërtetë po mbroni këmbët tuaja, natyrisht. Rezistojini dëshirës për të njomur këmbët ose për të hequr ato kallot me një gur shtufi ose me një pedikyr, sepse ajo cmund të krijojë zona të lënduara, të papërpunuara në këmbët tuaja të cilat mund të pengojnë vallëzimin tuaj dhe të shkaktojnë infeksion. 
  3. Këmbët tuaja mund të ndihen të shtrënguara nga vallëzimi, dhe një masazh këmbësh mund të ndjehet i mrekullueshëm. Ja se si të bëni një “selfie” - dhe gjithçka që ju nevojitet është një top tenisi. Hiqni këpucët dhe rrokullisni shputat e këmbëve mbi topin e tenisit. Vendosni mjaft nga pesha juaj në topin e tenisit për të ndjerë relaksimin e muskujve tuaj. Kushtojini vëmendje të veçantë harkut, topit të këmbës dhe gishtërinjve tuaj.
  4. Provoni ortotikë - këto futje këpucësh mund të lehtësojnë dhimbjen e këmbëve dhe të parandalojnë sëmundjet e këmbëve që përndryshe mund të përfundojnë duke kërkuar kirurgji.
  5. Trajtoni dhimbjen e këmbëve seriozisht. Këmba është një pjesë komplekse e trupit me 26 kocka dhe 33 nyje. Nëse keni dhimbje kronike në këmbë ose këmbët tuaja shpesh ndihen të lënduara dhe të lodhura, rekomandohet të shihni këshillën e një pediatri ose specialisti të kujdesit të këmbëve.

Në përgjithësi, këshillat parandaluese të mirëmbajtjes përfshijnë (1) mbajtjen e thonjve të këmbëve të shkurtuara, (2) shmangien e manikyrit me ngjyrë (i cili mund të maskojë problemet e këmbëve që shfaqen në gozhdë) përveç rasteve të veçanta, (3) veshjen e këpucëve të vallëzimit që përshtaten mirë, (4) të mbani këmbët tuaja të lagura mirë dhe (5) të kujdeseni për çdo flluskë sapo të jeni në dijeni të tyre. Gjej më shumë informacion mbi përkëdheljen e këmbëve tuaja, nga DanceInforma.com, këtuMe Shihemi së shpejti në Fred Astaire Dance Studios, duke i shfrytëzuar mirë ato këmbë të lumtura! Fred Astaire Dance Studios është zgjedhja juaj më e mirë për sallën e vallëzimit dhe mësimin e vallëzimit latin, duke ofruar më të mirën në klasa vallëzimi në grup dhe privat.