Arsyet pse dashuria + vallëzimi = Ndeshja perfekte

Jeta shpesh mund të duket si një vallëzim. Ne udhëheqim, ndjekim, ndahemi dhe bashkohemi.

Në rastin më të mirë, jeta jep një ndjenjë ngushëlluese të bashkimit, partneritetit dhe lëvizjes sinkronike. Jeta në fakt bëhet një vallëzim, një çift që lëviz pa probleme dhe në ritëm.

Në një marrëdhënie - veçanërisht pasi ajo pasqyron vallëzimin - ekziston një përpjekje e koordinuar midis mashkullit dhe femrës. Shumica e grave duan të kërcejnë, thjesht duke ndjerë muzikën dhe duke lëvizur drejt saj. Shumica e burrave duan të udhëheqin, dhe vallëzimi u jep atyre mundësinë për të përmbushur atë rol ndërsa "strehojnë" gruan në krahët e tyre.

Ky mund të jetë një thjeshtësim i lehtë i impulseve të brendshme, por është gjithashtu pjesë e asaj që mund të jetë një tërheqje e fuqishme. Vallëzimi bashkohet me dy persona në një mënyrë intime dhe, ashtu si jeta, krijon tension dhe lejon lirimin.

Shoqata Psikologjike Amerikane, në rishikimin e një punimi shkencor mbi vallëzimin dhe lëvizjen, vuri në dukje se vallëzimi ka të ngjarë të fillojë si një aksident evolucioni që është bërë një forcë e rëndësishme kulturore, një që na jep pasqyrë në përzgjedhjen e bashkëshortëve dhe mjeteve për bashkëpunim. Ajo citoi profesorin e psikologjisë të Kolegjit të Universitetit të Maryland Ahalya Hejmadi në këtë mënyrë: "Vallëzimi është një fenomen kaq universal. Njerëzit në të gjithë botën duan të kërcejnë, kështu që duhet të ketë ndonjë arsye për të. "

Ne dimë shumë nga arsyet. Vallëzimi është një dalje e shëndetshme dhe krijuese që tërheq njerëzit së bashku. Një aktivitet i përbashkët që kërkon një bashkëpunim kaq të ngushtë midis një burri dhe një gruaje ndihmon në krijimin e një shoqërie unike që mund të ndezë një romancë. A është çudi që vallëzimi - veçanërisht vallëzimi i parë midis porsamartuarve - është një pjesë integrale e kaq shumë ceremonive martesore, në kaq shumë kultura?

William Michael Brown, një psikolog dhe studiues vallëzimi në Universitetin Queen Mary të Londrës dhe Universitetin e Londrës Lindore, thotë se vallëzimi nuk ju ndihmon vetëm të tërheqni një bashkëshort, por gjithashtu mund t'ju ndihmojë të mbani një të tillë. Çiftet që vallëzojnë së bashku në një mënyrë të koordinuar fort, tregon forcën e lidhjes dhe angazhimit të tyre ndaj njëri-tjetrit, duke përjashtuar të tjerëtMe "Aq i përkushtuar sa të mos kesh një shans të takohesh me këtë person, pavarësisht se sa mirë dukesh," tha ai.

Vallëzimi i tërheq njerëzit së bashku, u jep atyre një qëllim të përbashkët dhe një pasion të përbashkët. Këto janë elementet e një marrëdhënieje të fortë, të pajtueshme që mund të rezultojë në atë përrallore vallëzimi i parë në një martesë.

Për mësimet më të mira në vallëzimin e sallës, vizitoni Fred Astaire Dance Studios. Ne ofrojmë mësime private dhe klasa në grup në të gjitha format e vallëzimit të sallës, nga valsi në tango, dhe ne jemi duke pritur që ju të bini dhe të bëheni pjesë e familjes sonë.