Su'e se Fale Siva Latalata ia te Au
Ulufale lau fa'ailoga zip ma o le a fa'aalia a matou falea'oga latalata ile itulau o fa'ai'uga su'esu'e.
Su'e Fale Siva Latalata lata mai
Tu'u lau zip code e va'ai i fale'oloa lata ane

Le Talafaʻasolopito o le Foxtrot

Fads History Of The FoxtrotA tatou talanoaina fa'avae o siva fa'apolopolo, e masani ona tatou toe fo'i i tua i ona sitaili masani e lua - o le foxtrot ma le waltz. O le asō o le a tatou vaʻavaʻai totoʻa i le foxtrot - o se siva lamolemole, faʻasolosolo e faʻaalia i lona laʻa lemu, ma umi, faʻagaioiga faʻafefe. 

Fa'aigoa mo lona foafoa, vaudeville entertainer Harry Fox, o le foxtrot na faia lona amataga i le 1914. Fanau Arthur Carrington i le 1882, Harry Fox o le ta'aloga masani o le vaudeville. O ia o se tagata fai pese, faʻapea foʻi ma se tagata fai pese ma se siva na faia foi nisi o "ata tautala" muamua i le faaiuga o le 1920s. Na maliu o ia i le 1959, ae na ia tuua se talatuu iā i matou.

O le fa'aoga fua muamua o le (mua'i-Foxtrot) "laasaga lemu" na fa'alauiloa i le 1912, i le taimi o musika ragtime. O lenei suiga na fa'ailogaina ai le amataga o se vaega fou o siva siva, i le taimi na sili atu ai le vavalalata fa'atasi a pa'aga siva ma masani ona fa'asalalau i lenei sitaili fou ma le fa'afiafiaina o musika. A'o le'i o'o i lea vaitau, o le Polka, Waltz ma le One-Step o siva lauiloa, ma o paaga sa i le umi o lima ma se mamanu faatulagaina o choreography sa matua'i matauina. O le Foxtrot na faʻaalia le foliga lea e masani ona tatou vaʻaia i aso nei ina ua faʻafiafia le ulugalii siva lauiloa, o Vernon ma Irene Castle, ma faʻalelei atili ai ona laina ma sili atu ona tuʻinanau. O le mea moni, na fesoasoani le Foxtrot i le to ia ulugalii e ausia le tumutumu o lo la lauiloa
in 
Irving Berlinmuamua Broadway faʻaali, Matamata Lau Laa (1914), lea na latou faʻamamaina ma faʻalauiloa ai le Foxtrot

E oo atu i le 1915, o pese fou ma fati "pop" na avea ma taʻaloga mataʻutia o le aso. Na vave ona faia e le ausiva lautele le suiga i se sitaili malie, sili atu le pao o musika, ma o la latou siva na amata ona gauai atu i uiga lelei o siva tuai. Mai le 1917 e oo mai i le taimi nei, o le leo ua tuʻuina i luga o siva faʻalelei, sili atu ona faʻapitoa ma faʻaaliga taʻitoʻatasi, o le tele o fuainumera ua mamanuina mo le fola o le potu tele. Ae ui i lea, o nei lava fuainumera e fetaui lelei i le fola o le siva masani pe a siva sili atu.

I aso nei, e tele ituaiga o Foxtrot:

  • American Social Foxtrot - va'aia tele i siva, fa'alapotopotoga fa'aagafesootai, ma isi, o le sitaili a Amerika e fa'atagaina ai le sa'olotoga atoatoa o fa'amatalaga, fa'aaoga siva eseese ma tulaga.
  • Foxtrot faavaomalo – o se tasi o siva Standard e lima e fai ma ivi tua o tauvaga Siva Style Fa'ava-o-malo na faia i le lalolagi atoa i lalo o le fa'amalumaluga a le International Dance Sport Federation, ona fa'alapotopotoga fa'apitonu'u, ma isi fa'alapotopotoga. E oʻo atu i le 1960, o le sitaili faʻavaomalo o siva na oʻo atu i totonu o potu faʻapolopolo a Amerika ma o le tele o metotia na faʻapipiʻiina i le American style Foxtrot. O le eseesega tele o le International style Foxtrot o le siva atoa i le faʻafesoʻotaʻi, tumau pea le siva masani.

I Fred Astaire Dance Studios, o i matou o Foxtrot tagata tomai faapitoa ma e mafai ona ofoina atu ia te oe a'oa'oga siva pito sili ona lelei - e le gata i lesona tumaoti ma vasega vaega. Kiliki iinei e faitau atili ai i le Foxtrot ma vaʻai i se faʻataʻitaʻiga vitio. Ma afai e le o Foxtrot e te fiafia i ai, matou te aoaoina foi toetoe lava o isi ituaiga siva paaga e mafai ona e mafaufau i ai (rumba, salsa, Paso Doble, tango, e ta'u na o ni nai). Ia amata la lau malaga siva patino i lenei aso - fa'afeso'ota'i matou i Fred Astaire Dance Studios.